Hlavní navigace

Dávejte si bacha

25. 6. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Skoro každý má mobil s foťákem, kdykoliv může udělat snímek nebo natočit video. Pro veřejnost (nejenom pro slavné lidi) to znamená jediné – dávat si pozor, kdokoliv může být kdykoliv zvěčněn v nelichotivé situaci.

Posledním hojně zmiňovaným a známým příkladem průšvihu těžkého kalibru byl příběh módního novináře, který si pod vlivem kdovíčeho vylil srdíčko neznámým lidem, kteří ho při tom natočili a pak video zveřejnili. Jako odstrašující příklad mohou podobné kauzy fungovat perfektně, měli bychom se bát toho, že nás někdo načapá při nepřístojnostech, a dávat si pozor. Realita ale ukazuje, že i když je většina z nás vybavena technikou, která zvládne natočit video obstojné kvality a hned ho poslat do světa, nehlídáme se o nic víc než v dobách, kdy měl fotoaparát pomalu rozměry pračky a jeho použití nebylo vůbec snadné utajit.

Na veřejnosti bychom si neměli pouštět ústa na špacír, nadměrně pít a producírovat se s cizími ženami, případně muži. A možná nejenom na veřejnosti, pokud tedy nemáme opravdu dobré a diskrétní kamarády. Pokud budeme mít štěstí, vyfotí nás pouze asociální vyšinutec ve chvíli, kdy zrovna máme ponožky se sandály. A když máme smůlu, může to skončit rozvodem, nebo pořádným skandálem v případě, že jsme známí. Vzpomeňme si na nahou herečku Bohdalovou. Ta sice nebyla vyfocena mobilem, ale jenom díky tomu, že měl autor snímku zrovna k ruce něco lepšího. To bylo panečku ocenění za celoživotní dílo…

BRAND24

Měli bychom se hlídat, ale neděláme to. Na Facebooku v profilech přátel nacházíme snímky naznačující, že jsme se při konzumaci alkoholu zrovna nekrotili a přítomné cizí dámy nám zase tak cizí nebyly. Kompromitujících fotek jsou k dispozici tisíce, možná miliony. My běžní smrtelníci máme pak velké štěstí, že nejsme známí a že náš osud nikoho nezajímá. Jinak by se narychlo pořízené momentky mohly stát velmi horkým materiálem na stránkách bulvárních plátků.

I když nejsme známí, neznamená to, že jsme v bezpečí. Někteří z našich přátel (je možné dosadit i někdo z rodiny, lidé z práce, potenciální zaměstnavatelé a nevěsty) by zcela jistě neradi viděli snímky zachycující to, co každý normální člověk velmi pečlivě skrývá. Vím, často to není jednoduché, ale prostě si musíme dávat bacha.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je kromě jiného publicista, více informací najdete na LinkedIn. Na stránkách iNazor.net odkazuje na své články pro Lupu a další média. Ze všech vymožeností moderní doby má nejraději Twitter, zajímá ho historie a píše HistorieBlog.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).