Hlavní navigace

Déčko, ČT art, Nova HD a další kanály na Svitavsku konečně s lepším pokrytím

9. 9. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Známý anténář a technik Zbyněk Poisl působící na Šumpersku upozorňoval na problém s příjmem kanálů Déčko a ČT art už od jejich spuštění. Na vině byla vadná anténa vysílače.

Společnosti Digital Broadcasting a Progress Digital, které jsou operátory multiplexu 4 a Regionální sítě 7, včera částečně odstranily technické problémy, jež se objevily na svitavském vysílači Hřebečov. Server DigiZone.cz o této skutečnosti referoval Zbyněk Poisl, který na špatný příjem obou multiplexů v dané lokalitě upozorňoval už od počátku. Vysílač místo několika kiloWatty pracovat pouze s výkonem několika Wattů. Vysílač pracuje se sníženým výkonem do náhradního anténního systému, uvedl pro server DigiZone.cz v diskusním fóru Poisl.

KL24

K TÉMATU: Nemůžete naladit ČT :D a ČT art? Chyba nemusí být jen na vaší straně

A jaký je důvod toho, že lokalita Svitavy – Hřebečov funguje prozatím pouze s omezeným výkonem? Hlavní anténa SIRA 11/4 je vadná a bude nutné ji vyměnit. To může trvat i několik týdnů. Do té doby bude vysílač tedy pracovat současným výkonem do čtyř kusů „rakviček“, konstatoval známý anténář, který působí především na Šumpersku. Podle jeho slov se pokrytí obou multiplexů od této chvíle zásadně změnilo, což následně potvrdili i další čtenáři DigiZone.cz. Regionální síť 7, která šíří mimo jiné kanály DéčkoČT art funguje na kanálu 21, multiplex 4 s Novou HD, Fandou a dalšími programy je šířen na kanálu 45.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).