Hlavní navigace

Demo smyčka Canal+ UHD ukončila na satelitu Astra distribuci

5. 1. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Panasonic
UVNITŘ VIDEO – Obsahu ve formátu Ultra HD je na satelitu prozatím jako šafránu, nicméně v tuto chvíli je prozatím tou nejlepší televizní platformou, z níž lze tuto kvalitu dostat.

Se začátkem nového roku 2016 bylo na satelitní pozici 19,2 stupně východně, družice Astra, ukončeno šíření demo kanálu Canal+ UHD. Promo stanice, která byla vysílána ve formátu Ultra HD (4K), nabízelo ukázky z vysílání, které je schopen francouzský operátor nabídnout v aktuálně nejvyšší možné kvalitě používané v Evropě. Šlo mimo jiné o ukázky ze španělské fotbalové La Ligy, akčního sci-fi Lucy se Scarlett Johanson a vybraných dokumentů. Demo smyčka byla na satelitu dostupná v režimu free-to-air, tedy nekódovaně.

KL24

ČTĚTE TAKÉ: Promo smyčka The Museum Channel na satelitu ve formátu Ultra HD

Obsahu ve formátu Ultra HD je na satelitu prozatím jako šafránu, nicméně v tuto chvíli je zatím tou nejlepší televizní platformou, z níž lze tuto kvalitu dostat. Stěžejní by měla být pro diváky především právě pozice 19,2 stupně východně, kde ve 4K rozlišení vysílají stanice Fashion 4K, Insight UHD a pearl.tv 4K UHD. Kromě klasických stanic je zde k dispozici na programové pozici kanálu UHD 1 řada promomateriálů v Ultra HD kvalitě. Ve večerních hodinách je signál kódován a vysílají se tu i dokumenty.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).