Hlavní navigace

Devět evropských kabelových operátorů podporuje přechod na DVB-C2

17. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Digitální kabelová televize DVB-C Autor: 115393
17. 9. 2009

Nejen terestrické nebo satelitní digitální vysílání čeká v budoucnu přechod na novější standardy. S myšlenkou přechodu na úspornější alternativy, které umožní lepší využití kapacity sítí koketují i evropští kabeloví operátoři. Devět významných kabelových společností, které poskytují služby desítkám milionů domácností v Evropě podpořilo přechod na standard DVB-C2.

ebf - partner 1

Podle serveru BroadbandTVNews deklaraci o podpoře podepsaly převážně společnosti z Německa, Španělska, Francie, Dánska nebo Portugalska. Podobnou aktivitu podporuje i britský operátor Virgin Media, k deklaraci se však oficiálně nepřipojil. Motivem operátorů je lepší využití kapacity kabelové sítě a možnost distribuce ještě většího počtu programů ve standardním i vysokém rozlišení.

Panevropský operátor UPC se k deklaraci nepřipojil a přechod na DVB-C2 do budoucna neplánuje. Pro UPC jsou možnosti současného standardu DVB-C dostatečné a přechod by nepřinesl operátorům této skupiny žádné výhody, jen by vyžadoval opětovné výrazné investice do technologií.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).