Hlavní navigace

Digi TV má problémy, její dluhy údajně dosahují 10 mil. eur

15. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
15. 6. 2009

Panevropská satelitní platforma Digi TV se prý dostala do vážných finančních potíží. Rumunský provozovatel služby má podle serveru BroadbandTVNews dluhy v celkové výši 9,7 mil. eur. Jedna z nejpopulárnějších platforem v Rumunsku a na Slovensku, jakož i v Maďarsku dlouhodobě zápasí s nelegálním příjmem a nedokáže uspokojit poptávku klientů, když se čekací lhůta na instalaci přijímacího kompletu u nových klientů prodlužuje na několik měsíců.

KL24

ANALÝZA: Pirátský příjem satelitu aneb proč si to neukrást, když je to zadarmo

Aktuální dluhy Digi TV mohou pramenit i z toho, že platforma sází na agresivní cenovou politiku. Za poplatek necelých 300 korun měsíčně nabízí několik desítek programů pro různé trhy. Odborníci z konkurenčních platforem ale mnohdy uvádějí, že podobná cena je na hranici nákladů a není možné ji udržet dlouhodobě, natož z ní profitovat. Digi TV ještě čeká i finančně a logisticky náročný úkon výměny klientských karet v souvislosti s přechodem na modernější zabezpečený kódovací systém Nagravison 3. Platforma nyní využívá prolomený systém Nagravision 2, a díky veřejně dostupným klíčům je možné ji sledovat nelegálně na speciálně upravených přijímačích. Dokud provozovatel nerozlouskne tento problém, bude proti nelegálnímu příjmu a tím i poklesu tržeb bojovat jen velmi obtížně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).