Hlavní navigace

Digi TV má anglickou ligu. O2 TV rovnou fotbalový kanál

12. 4. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Společnost O2 TV hodlá výhledově představit tři sportovní kanály, jeden pro každý z níže zmiňovaných druhů sportu. Dočkáme se tak O2 fotbal, O2 tenis a O2 hokej. I to zaznělo na dnešní tiskové konferenci.

Jak jste si mohli přečíst, anglická Premier League bude od nové sezóny k vidění pouze u satelitní Digi TV. O2 je však připraveno investovat v následujících letech do exkluzivního obsahu miliardu korun. Prohlásil to bez dalšího upřesnění Tomáš Kouřil, finanční ředitel společnosti. Z úst Davida Duroně, ředitele O2 TV, pak zaznělo, že se jednání s Novou Digi o dalším pokračování spolupráce momentálně nevedou, řekl ale také, že další důležité akvizice oznámí za tři týdny.

Dnes jsme slyšeli, že nosnými produkty stanice O2 Sport je momentálně Synot liga, UEFA Champions League a anglická Premier League, která však má v porovnání s prvními dvěma nižší sledovanost. Zatím jediný pilíř stanice, tedy fotbal, byl dnes doplněn o tenis a taktéž o nově oznámený hokej.

ČTĚTE TAKÉ: Anglická Premier League od nové sezóny pouze u Digi TV

Jaká je O2 TV v mobilu a v počítači? Výtečná…

Kompenzace za výpadky při derby? Pět voucherů do videotéky O2

Tenis je s WTA podepsán pro následující tři sezóny a k vidění má být ženská část představující 54 turnajů a až 2000 zápasů. Smlouva je uzavřena na tři roky (2017 až 2019). Co se týče série ATP, ta pokračuje i nadále a pro rok 2017 je nasmlouváno čtrnáct turnajů, pro rok 2018 minimálně pět turnajů, celkem až 300 zápasů. Chybět nebude ani tuzemský podnik Prague Open.

Jsme moc rádi, že jeden z nejúspěšnějších českých sportů za poslední roky se stěhuje na O2 Sport. Plánujeme zprostředkovat maximální počet zápasů, kde naplno využijeme funkce multidimenze. Divák tedy bude moci sledovat souběžně i několik zápasů z různých turnajů, prozrazuje Marek Kindernay, výkonný ředitel O2 Sport.

BRAND24

O2 TV také podepsalo spolupráci s hokejovou HC Sparta Praha a klubem Bílí tygři Liberec. Jednání se momentálně ještě vedou s třineckým hokejovým klubem HC Oceláři. S prvními dvěma jsou práva podepsána na pět sezón (2018/2019 až 2022/23), takže se na O2 Sport dočkáme až 26 přímých přenosů z domácích utkání každého z klubů a také zápasů play-off. Práva jsou podepsána právě na domácí utkání a jak na tiskové konferenci také zaznělo, jde o práva exkluzivní. Jednání s HC Oceláři Třinec ještě pokračuje, avšak podle prohlášení vedení O2 TV by mělo směřovat ke stejnému cíli.

Digitální televizi O2 TV využívá více než 200 tisíc českých domácností. Kanál O2 Sport, spuštěný v roce 2015, je možné sledovat i ve více než 800 hospodách a restauracích po celé České republice.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).