Hlavní navigace

Digi TV opět testovala nový kódovací systém

4. 3. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
4. 3. 2008

Rumunská satelitní platforma Digi TV, která působí také na českém trhu, si o víkendu vyzkoušela opět kódovací systém Nagravision 3. Pravděpodobně to znamená, že se provider chystá na přechod na zatím neprolomenou verzi kryptování od švýcarské společnosti Kudelski. Informace o plošné výměně karet by tak mohla přijít v řádu několika měsíců. Informoval o tom chorvatský server SateliTV. Test se opět uskutečnil na stejné frekvenci, jako tomu bylo v minulosti, tzn. 12718/V, SR 18400, FEC 3/4. Na tomto transpondéru vysílá také český kanál Nova Cinema.

KL24

ČTĚTE TAKÉ: SateliTV.net: Digi TV testovala Nagravision 3

V kódovacím systému Nagravision 3 už kódují portugalská TV Cabo a španělská Digital+. Výměnu karet už zahájil také polský operátor Cyfrowy Polsat, který na něj přejde do června, ke stejnému kroku se chystá také německá Premiere. Jak moc je bezpečná vyšší verze kryptování Nagravision, se ukáže možná už tento rok. Z pirátských doupat totiž pronikají informace, že jeho prolomení by nemuselo trvat dlouho.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).