Hlavní navigace

Diskuze přes Skype v Číně cenzurována

21. 4. 2006
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Šéf stále oblíbenějšího komunikačního programu Skype Niklas Zennström pro deník Financial Times potvrdil, že textová komunikace prostřednictvím sítě Skype je v Číně cenzurována. Některé „politicky závadné“ zprávy není možné odeslat nebo přijmout. Důvodem je čínská legislativa. Skype se tak řadí do dlouhé řady úspěšných západních subjektů, které kvůli obřímu čínskému trhu přistoupily na podmínky tamního komunistického zřízení. Do této skupiny patří například Google, Yahoo, Microsoft nebo eBay.…

Šéf stále oblíbenějšího komunikačního programu Skype Niklas Zennström pro deník Financial Times potvrdil, že textová komunikace prostřednictvím sítě Skype je v Číně cenzurována. Některé „politicky závadné“ zprávy není možné odeslat nebo přijmout. Důvodem je čínská legislativa. Skype se tak řadí do dlouhé řady úspěšných západních subjektů, které kvůli obřímu čínskému trhu přistoupily na podmínky tamního komunistického zřízení. Do této skupiny patří například Google, Yahoo, Microsoft nebo eBay. Jmenovaní si sice vyslechly nejednu námitku z úst západních politiků, novinářů nebo ochránců lidských práv, ale vábení čínského trhu je zatím silnější. ZDNet)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).