Hlavní navigace

Dnes se odmlčí rozhlasové vysílače Pardubice – TKB a Ostrava – Svinov

11. 3. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nejvýznamnější rozhlasovou výlukou po Žižkovu, která proběhla 4. března, bude tento měsíc odstavení pražského Petřina. Server DigiZone.cz na ni včas čtenáře upozorní.

Na výluku dvou vysílačů se budou muset připravit v průběhu dneška rozhlasoví posluchači v různých částech republiky. Telekomunikační operátor České Radiokomunikace na několik hodin odstaví VKV vysílač Pardubice – TKB a také středovlnný Svinov. V úterý žádná výluka nepadne na televizní signál, čili po celé zemi budou moci diváci sledovat své oblíbené programy beze změny. Už v noci museli posluchači (nejen) v severních Čechách počítat s krátkodobou odstávkou VKV rozhlasu na Ještědu, konkrétně ČRo Dvojka na kmitočtu 89.9 MHz. Signál byl přerušen v době od první do páté hodiny ranní.

cif 24 - early cena - média

ČTĚTE TAKÉ: Dlouhovlnný vysílač Topolná sníží výrazně výkon, v provozu bude ještě další tři roky

V dopoledních a částečně i odpoledních hodinách, konkrétně od 9:00 do 13:00, čeká odstávka vysílač Pardubice – TKB. Tady se krok dotkne Českého rozhlasu Pardubice na kmitočtu 101 MHz, Country Rádia na frekvenci 96.9 MHz (ex Rádio Profil a Hey! Profil) a Kissu Delta na 91.1 MHz. Hodinu po startu údržbové přestávky na stanovišti TKB přijde na řadu i ostravský Svinov, jehož vlna funguje na kmitočtu 639 kHz. O programovou pozici se tu dělí stanice ČRo Dvojka a ČRo Plus. Další středovlnné kmitočty ve zbytku republiky zůstanou bez změny v provozu. Údržba potrvá pouze hodinu a půl.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).