Hlavní navigace

Parabola.cz: Do Česka se chystá třetí placená satelitní platforma

29. 5. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
29. 5. 2006

UPC Direct, placená satelitní televize od společnosti UPC, brzy dostane hned dvojí konkurenci. Kromě rumunské satelitní platformy Digi TV, která již v květnu odstartovala na Slovensku a chystá se rovněž na tuzemský trh (viz článek), zahájí činnost ještě jedna platforma zaměřená na Českou republiku a Slovensko. Uvedl to server Parabola.cz s tím, že provozovatel této služby zatím název tají.

Nová platforma se chce stát alternativou divákům k stávajícím paketům UPC Direct a Digi TV jak po stránce programové skladby, tak i cen. Vedle známých programů z kabelových sítí a jiných satelitních platforem se v novém balíku placených programů objeví i zbrusu nový kanál, který se bude před Radou pro rozhlasové a televizní vysílání ucházet o licenci, uvedl server.

ebf - partner 1

Provozovatel nové placené satelitní platformy spustí podle webu koncem léta reklamní kampaň. Služba má být podobná Easy.tvRakousku, placené satelitní televizi „nové generace“: divák si bude moci objednat jenom ty programy, které chce opravdu sledovat. Placená televize chce odstartovat koncem léta až začátkem podzimu na jednom z populárních satelitních systémů v České republice a na Slovensku – Astra 3A, tj. na pozici 23,5°E, kde vedle 3A je umístěna také starší družice Astra 1D, uvedla Parabola.

Družici Astra 3A využívá také bezplatná satelitní platforma Czechlink a rovněž české televizní programy TOP TV a Óčko.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).