Hlavní navigace

Do Jihlavy míří televizní Regionální síť 11. Vysílat bude z Hosova

8. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Kdo se v novém multiplexu objeví a komu vůbec patří, je otázkou. ČTÚ se k uděleným koordinacím kmitočtu nevyjadřuje, moravská R1 Jih se k této síti nehlásí a tvrdí, že jí nepatří.

Už jedenáctou regionální pozemní síť zkoordinoval v uplynulých dnech Český telekomunikační úřad (ČTÚ). Informace se objevila na jeho webových stránkách. Regionální síť 11 byla situována na Vysočinu. Půjde konkrétně o lokalitu Jihlava – Hosov. Vysílač tedy nebude umístěn přímo v Jihlavě, ale směrem na jihozápad od tohoto města. Obec Hosov se nachází nedaleko od Jihlavy a zájemce ji nemůže minout, pokud se vydá po silnici číslo 602.

ebf - partner 1

NEPŘEHLÉDNĚTE: V Brně by měla začít vysílat Regionální síť 9. Příděly dostaly od ČTÚ i další multiplexy

Výkon nového jihlavského multiplexu nebude malý. Půjde o 20 kW, což je mnohem více než mají některé ostatní regionální sítě, jimž ČTÚ v minulých týdnech kývnul na koordinaci. Signál zde bude šířen na 57. kanálu a u antén bude použita horizontální polarizace. Nadmořská výška vysílače také není úplně zanedbatelná – 591 m.n.m. Kdo multiplex obsadí, je otázkou. ČTÚ koordinované regionální sítě nekomentuje a s tamní televizí R1 Jih podle jejích zástupců nemá multiplex nic společného.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).