Hlavní navigace

Domény se rozrostou, možná až o 1 934 nových domén nejvyšší úrovně

21. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Plných 1934 domén může rozšířit stávající necelé tři stovky domén nejvyšší úrovně – tolik žádostí bylo podáno ICANN v rámci plánu na rozšíření Internetu o zcela nové (a zcela volně používané) domény. Mezi skoro dvěma tisícovkami žádostí je i český Unicorn, mající zájem o vlastní .unicorn. A pak samozřejmě velké společnosti, které se doslova perou o generické domény -  jako třeba .app o kterou má zájem přes desítku žadatelů. Mezi žadateli o .app je mimochodem Amazon, který žádá ještě o 77…

Plných 1934 domén může rozšířit stávající necelé tři stovky domén nejvyšší úrovně – tolik žádostí bylo podáno ICANN v rámci plánu na rozšíření Internetu o zcela nové (a zcela volně používané) domény. Mezi skoro dvěma tisícovkami žádostí je i český Unicorn, mající zájem o vlastní .unicorn.

A pak samozřejmě velké společnosti, které se doslova perou o generické domény -  jako třeba .app o kterou má zájem přes desítku žadatelů. Mezi žadateli o .app je mimochodem Amazon, který žádá ještě o 77 dalších domén. Většina z nich má něco společného s jeho službami či produkty – .kindle například, ale řada je generická – .movie, .music či .buy.

Google v seznamu žádostí najdete samozřejmě také, skrývá se pod Charleston Road Registry Inc. a zájem má o nějakou tu stovku nových domén. Mimo jiné například o .free kde je zájem také větší – zájem má například i zmíněný Amazon. Ale chce i vlastní .google, stejně tak jako .goog a dokonce i .goo. Nechybí ani žádost o .love a či .lol

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).