Hlavní navigace

Doznání nevědomého porušení autorských práv v USA zmírnilo pokutu

13. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Whitney Harper, šestnáctiletá studentka u soudu ve Spojených státech přiznala, že stahovala hudbu z P2P sítě Fasttrak, soudkyně Xavier Rodriguez se přesto alespoň částečně postavila na její stranu. V USA jde o zajímavé precedens. Slečna Harper v obhajobě uvedla, že skladby sice stahovala, ale ve skutečnosti si přitom myslela, že se jedná o streaming a poslech online. Údajně ve skutečnosti vůbec netušila, že skladby stahuje a podílí se na jejich dalším sdílení. Soudkyně proto rozhodla, že se…

Whitney Harper, šestnáctiletá studentka u soudu ve Spojených státech přiznala, že stahovala hudbu z P2P sítě Fasttrak, soudkyně Xavier Rodriguez se přesto alespoň částečně postavila na její stranu. V USA jde o zajímavé precedens. Slečna Harper v obhajobě uvedla, že skladby sice stahovala, ale ve skutečnosti si přitom myslela, že se jedná o streaming a poslech online. Údajně ve skutečnosti vůbec netušila, že skladby stahuje a podílí se na jejich dalším sdílení. Soudkyně proto rozhodla, že se případ bude hodnotit pouze jako nevědomé porušování autorských práv a původní požadavek RIAA ve výši 750 dolarů za skladbu přehodnotila na 200 dolarů. V žalobě se hovoří o 39 skladbách. (After Dawn)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník serveru Lupa.cz a expert na blockchain a kryptoměny. Jako šéfredaktor v minulosti vedl ADASTRA Business Intelligence Magazine a server ITbiz.cz. Dnes pracuje jako redaktor časopisu Forbes.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).