Hlavní navigace

Důvěrné připomínky Óčka a Barrandova jsou variantou na Z 1

4. 12. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
4. 12. 2006

Mezi osmi připomínkami k Technickému plánu přechodu (TPP) jsou tři texty označené jako důvěrné. Zatímco výtka CET 21, držitele licence na televizi Nova, zůstává hádankou, připomínky Stanice O (Óčko) a Barrandov Studio (TV Barrandov) má DigiZone.cz k dispozici. Může za to Český telekomunikační úřad (ČTÚ), který je přes jejich důvěrné označení na několik hodin veřejně zpřístupnil na Internetu.

Texty Óčka a Barrandova jsou si velmi podobné, každý je v rozsahu tří stran. Ani sepsané připomínky nemají jedinečnou povahu, překrývají se známými výtkami První zpravodajské (Z 1). Stanice volají po terminologické jasnosti TPP, upozorňují na možnost odebrat kmitočty stávajícím provozovatelům analogového vysílání a kritéria, která se týkají set-top-boxů, považují za zbytečná. Texty vrcholí, stejně jako připomínka Z 1, prohlášením: Navrhujeme, aby byl TPP s ohledem na výše uvedené přepracován a doplněn.

KL24

Asociace digitálních televizí, která se skládá ze šesti televizí, kterým Rada pro rozhlasové a televizní vysílání letos v dubnu udělila digitální licenci, pořádá zítra tiskovou konferenci, na které chce představit svoje stanovisko k TPP.

Podrobnosti o veřejně dostupných připomínkách České televize, Televize Febio a První zpravodajské najdete v dnešním článku na DigiZone.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).