Hlavní navigace

DVB-H vysílání je dostupné až polovině Rakušanů

14. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
14. 8. 2008

Rakouská společnost Media Broadcast, která je držitelem licence pro provozování televizního vysílání pro mobilní telefony ve standardu DVB-HRakousku, rozšířila dostupnost mobilní televize. Nově mohou DVB-H vysílání přijímat obyvatelé Bregenzu, Eisenstadtu, Lince, Štýrského Hradce a St. Pölten. Síťový operátor Media Broadcast uvádí, že nyní je DVB-H vysílání dostupné polovině Rakušanů.

Media Broadcast zahájil provoz mobilní televize na začátku června letošního roku, a to především kvůli fotbalovému šampionátu Euro 2008, které Rakousko hostilo společně se Švýcarskem. Signál DVB-H vysílání byl dostupný pouze v těch městech, kde se konala fotbalová utkání, tedy ve Vídni, Klagenfurtu, Insbrucku a Salzburgu. Media Broadcast v červnu plánoval, že pokrytí signálem DVB-H vysílání zvýší na 50 % obyvatel Rakouska nejpozději do konce letošního roku. Protože to ale stihl dříve, v současnosti již plánuje, že 50% hranici dostupnosti DVB-H signálu překoná nejpozději v prosinci.

BRAND24

Televize v mobilu nabízí divákům patnáct televizních a čtyři rozhlasové stanice. Z televizních programů mohou diváci sledovat například vysílání svou stanic veřejnoprávního vysilatele ORF, komerční ATV, Pro 7 Austria nebo Super RTL. Mobilní televizi mohou využívat zákazníci tří mobilních operátorů, Mobilkom Austria, 3G Austria a One.

Zdroj: Broadband TV News

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).