Hlavní navigace

E-mailem se šíří česká nabídka na podezřelé online výdělky

18. 2. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Několik čtenářů nás upozornilo, že v posledních dnech dostali česky psaný nevyžádaný e-mail propagující výdělky údajně pouhým surfováním po webových stránkách. Prý stačí instalovat software zobrazující reklamní nabídky. Některé rysy této nabídky však připomínají hry typu letadlo či pyramida. Čím více nových tzv. partnerů do systému přivedete, tím větší jsou vám slibovány zisky. Navíc v propagačních materiálech je kladen velký důraz na co nejrychlejší registraci: Teď je tedy jedinečná…

Několik čtenářů nás upozornilo, že v posledních dnech dostali česky psaný nevyžádaný e-mail propagující výdělky údajně pouhým surfováním po webových stránkách. Prý stačí instalovat software zobrazující reklamní nabídky. Některé rysy této nabídky však připomínají hry typu letadlo či pyramida. Čím více nových tzv. partnerů do systému přivedete, tím větší jsou vám slibovány zisky. Navíc v propagačních materiálech je kladen velký důraz na co nejrychlejší registraci: Teď je tedy jedinečná příležitost nastoupit do tohoto teprve rozjíždějícího se vlaku – za pár týdnů až všichni zjistí, že to funguje, může být trh z větší části rozebrán. Právě podobný tlak bývá rovněž častým rysem pochybných letadel.

Za vším údajně stojí americká společnost Agloco, ale propagační e-maily zřejmě rozesílají jednotliví uživatelé. Adresáti svorně tvrdí, že odesílatele neznají a nikdy si od něj zasílání jakýchkoliv nabídek neobjednali. V patičce mailů však stojí: Tento email byl odeslán v souladu se zákonem č.138/2002 Sb., jako komerční email a nemůže být proto považován za spam.

Tipy C

O důvěryhodnosti projektu má prý vypovídat to, že údajní zakladatelé mají vlastní stránku v otevřené internetové encyklopedii Wikipedia, což však není žádné unikum. O opaku spíše přesvědčuje řada překlepů v souvisejících materiálech.

V propagačních materiálech, které máme k dispozici, se také píše: Agloco bude během jednoho roku větší a úspěšnější než společnost YouTube, která byla nedávno firmou Google koupena za 1,6 miliard USD. Všichni uživatelé Agloco, ale nejvíce aktivní partneři, kteří tuto možnost dále doporučují, budou na tom profitovat. Každý z nás obdrží zdarma akcie firmy Agloco. Počet akcii bude úměrný online času a počtu partnerů, které jsi doporučil. Na jakém základě však Agloco odhaduje svůj růst není v dostupných materiálech uvedeno.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).