Hlavní navigace

Eurosport bude součástí multiplexu DVB-T2, ČRa na něm vyzkouší placenou televizi

5. 8. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Testy kódovaného vysílání budou další fází experimentu, k němuž České Radiokomunikace přistoupí. Jak už bylo dříve avizováno, operátor si také vyzkouší vysílání v rozlišení 4K.

Panevropský tematický kanál Eurosport, který si nechala společnost Czech Digital Group (CDG) zaregistrovat minulý týden na posledním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), se stane součástí experimentu technologie DVB-T2, který probíhá v Praze. Vyplývá to z informací, které získal server DigiZone.cz od dvou na sobě nezávislých zdrojů. Eurosport bude zařazen do kódované nabídky, v níž stanice nebude sama. Operátor však nechce prozradit, které další programy se ve zkušebním multiplexu objeví.

BRAND24

K TÉMATU: Czech Digital Group se chystá v DVB-T šířit placený sportovní kanál Eurosport

V rámci testu technologie DVB-T2 připadají do úvahy dvě možnosti pro kódování. Buďto bude využit takzvaný bezkartový systém, který se používá například v Rakousku (služba simpliTV) nebo na Ukrajině, v opačném případě je možné, že společnost nasadí dekódovací karty. Českým Radiokomunikacím pochopitelně nebrání také nic v tom, aby vyzkoušela případně obě možnosti. Testy kódovaných programů budou další fází experimentu operátora, v němž chce firma nasadit také televizi v Ultra HD rozlišení (4K).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).