Hlavní navigace

Eurosport v satelitní platformě Skylink konečně širokoúhle

31. 5. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
31. 5. 2010

Satelitní platforma Skylink dnes začala šířit konečně panevropský sportovní kanál Eurosport ve správném obrazovém formátu 16:9 a diváci, kteří mají možnost přijímat signál z pozice 19,2 st. východně, ho už tak mohou sledovat bez problémů širokoúhle. Oficiálně došlo k tomuto kroku ve všech distribučních trasách 12. května, ovšem některé společnosti se potýkaly s problémy.

ČTĚTE TAKÉ: Eurosport dnes začal vysílat oba programy širokoúhle

Nesprávný obrazový formát zůstává v tuto chvíli ještě v rumunské platformě Digi TV, která ale tuto situaci pravděpodobně řešit nebude. Ve špatném rozlišení totiž vysílá již od začátku například česko-slovenskou verzi hudebního a lifestylového kanálu MTV. Problém špatného obrazového formátu byl způsoben na straně nizozemské platformy CanalDigitaal, která se Skylinkem spolupracuje. V minulosti například platforma dlouhou dobu čekala na odstranění napevno nasazených titulků do programu Discovery HD Showcase.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).