Hlavní navigace

Facebook testuje novou službu Questions

3. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Komunitní server Facebook začal s poloveřejným testováním nové aplikace Questions, jejíž základní myšlenka je velmi prostá: jeden uživatel položí otázku a ostatní uživatelé mu ji budou moci zodpovědět. Provozovatelé Facebooku říkají, že chtějí využít kolektivních znalostí půl miliardy svých aktivních uživatelů. Například, pokud jste na dovolené v Kostarice a chcete znát nejlepší místa k surfování, můžete použít Facebook Questions k získání odpovědi od nedalekých surfařských nadšenců, uvádí…

Komunitní server Facebook začal s poloveřejným testováním nové aplikace Questions, jejíž základní myšlenka je velmi prostá: jeden uživatel položí otázku a ostatní uživatelé mu ji budou moci zodpovědět. Provozovatelé Facebooku říkají, že chtějí využít kolektivních znalostí půl miliardy svých aktivních uživatelů. Například, pokud jste na dovolené v Kostarice a chcete znát nejlepší místa k surfování, můžete použít Facebook Questions k získání odpovědi od nedalekých surfařských nadšenců, uvádí Blake Ross z Facebooku. Položené otázky se budou uživatelům zobrazovat v rámci profilu na zdi, takže na ně budou moci adresně odpovídat i jejich přátelé.

K otázce půjde přiložit obrázek nebo anketu. Otázky budou vždy zobrazeny veřejně, takže pro položení soukromých dotazů mezi uživateli bude vhodnější použít jiné nástroje na Facebooku (či samozřejmě mimo něj). Aplikace Questions se už testuje na malém vzorku uživatelů a Facebook tak začíná fušovat do řemesla mnohem starším službám jako je třeba Yahoo Answers. Na systém komunitou zodpovídaných otázek se mimochodem vrací také vyhledávač Ask.com. (Facebook Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).