Hlavní navigace

Fajnrock TV bude sedmou hudební stanicí v DVB-T, pět už je jich celoplošných

14. 11. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Rocková televize navíc nemá být posledním hudebním kanálem v českém DVB-T. Na svůj start se připravuje i druhý kanál Šlágru, který se má zaměřit především na žánr country.

Hudební fanoušci, kteří se spoléhají pouze na pozemní příjem, si na počet volně dostupných kanálů rozhodně nemohou stěžovat. V případě, že bydlí na území hlavního města, už jich moci budou od pátku 15. listopadu sledovat hned sedm. Fajnrock TV, která vstupuje do Regionální sítě 4, server DigiZone.cz na tuto skutečnost upozornil jako první, bude druhou stanicí tohoto typu v této síti. V multiplexu společnosti Prague Digital je šířen také kanál Retro. Ten naleznou zájemci i v Regionální síti 7 operátora Progress Digital.

UX DAy - tip 2

K TÉMATU: Praha bude mít od zítřka už 32 televizí v DVB-T: přichází Fajnrock TV

Čistě pro Prahu a střední Čechy je určeno vysílání Regionální sítě 12, za níž stojí firma Czech Digital Group stoprocentně ovládaná Českými Radiokomunikacemi. Tento multiplex si pro svou distribuci vybrala hudební stanice Óčko Expres, která nejprve vysílala jako první český kanál v DVB-T v HD rozlišení, a později přešla díky nedostatku diváků do klasické kvality obrazu (SD). Fajnrocku konkuruje v multiplexu 4 televize Pohoda Rebel podnikatele a hudebníka Radima Pařízka. Celoplošně vysílají v multiplexu 3 hned tři stanice – Óčko, Óčko GoldŠlágr TV, jejíž rodina se má v horizontu týdnů až měsíců navíc rozrůst o další kanál.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).