Hlavní navigace

Filmový kanál v polském multiplexu 1 nebude. Nahradí ho Polo TV

11. 7. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
11. 7. 2011

Televizní diváci v Polsku a obyvatelé České republiky žijící v příhraničí s našimi severními sousedy se musí připravit v rámci tamní digitalizace na změnu. Polský multiplex 1, který bude šířit částečně veřejnoprávní a částečně komerční kanály, totiž nebude obsahovat původně plánovanou stanici Kino Polska Nostalgia, ale kanál Polo TV. Zpráva se objevila v rámci informačního webu cyfryzacja.gov­.pl.

KL24

ČTĚTE TAKÉ: Polská U-TV odhalila první podrobnosti. Bude i v tamním DVB-T

Provozovatelem stanice Polo TV, která je již dostupná prostřednictvím družice Hotbird na pozici 13 stupňů východně, je společnost Lemon Records. Program oficiálně odstartoval 7. května, testovací vysílání však začalo o několik dní dříve. Polo TV je unikátním projektem, který se orientuje na žánr disko s důrazem na taneční rytmy jednotlivých etnických skupin. O nasazení této stanice do multiplexu 1, jako o náhradě za Kino Polska Nostalgia, rozhodla Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji (KRRiT), obdoba tuzemské RRTV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).