Hlavní navigace

Filmy Google Play zas minuly ČR, Hudba Google Play dorazila na Slovensko

20. 3. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Češi si na půjčování a nakupování filmů přes Google Play ještě budou muset počkat. Dost možná ale brzy na český trh dorazí již lokalizovaný Chromecast.

Dostupnost služby Google Play Movies (Filmy Google Play) byla výrazně rozšířena. Google nově půjčuje a prodává filmy zhruba ve čtyřech desítkách nových zemí, Česká republika však mezi nimi není. Google Play Movies je přitom dvorním dodavatelem prémiového videa pro zařízení se systémem Android a pro Chromecast.

Poslední vlna rozšiřování multimediálních služeb Google Play však přinesla dobrou zprávu pro naše východní sousedy. Na Slovensku totiž byla oficiálně spuštěna služba Google Play Music (Hudba Google Play). Slováci tak nyní stejně jako Češi mohou stahovat hudbu za jednorázový poplatek, anebo přistupovat k hudební knihovně za měsíční paušál.

UX DAy - tip 2

„Cenou útěchy“ pro české uživatele může být brzké oficiální uvedení zařízení Chromecast na tuzemský trh. Prostředí zařízení i jeho obslužná mobilní aplikace již byly přeloženy do 50 jazyků včetně češtiny. Google sice oficiálně potvrdil rozšíření prodeje do Evropy jen ve Velké Británii, ale neoficiální informace hovoří také o dalších zemích Evropské unie.

Google již v minulosti přislíbil, že letos Chromecast na český trh uvede, protože prý čeští spotřebitelé jsou v rámci Evropy nadstandardně otevřeni novým technologiím. Chromecast se sice v českých e-shopech prodává již nyní, ale jde o tzv. šedý dovoz. V praxi to znamená, že koncová cena na našem trhu je někdy až dvojnásobná oproti oficiální ceně pro americký trh.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).