Hlavní navigace

Flash opět obsahuje kritické chyby, podle Adobe je už používají útočníci

11. 3. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Adobe
Firma vydala mimořádné opravy více než dvacítky chyb, řada z nich je kritických, takže potenciálním útočníkům umožňují získat vládu nad systémem.

Není to velké překvapení tím by spíš bylo, kdyby Flash vydržel delší dobu bez zásadních bezpečnostních incidentů. Adobe aktuálně doporučuje aktualizovat Flash Player na nejnovější verzi pokud tak neučiníte, vystavujete se riziku napadení svého zařízení.

Jednu z chyb už podle firmy útočníci využívají. „Adobe má informace o tom, že chyba CVE-2016–1010 je aktivně zneužívána v omezeném počtu cílených útoků,“ přiznává na svém blogu.

Zatím neupřesněná chyba podle firmy může vést k tomu, že útočník bude schopný na zařízení spouštět svůj kód.

BRAND24

Adobe tak doporučuje updatovat Flash Player na verzi 21.0.0.182 (Windows a Mac), respektive 11.2.202.577 (Linux). Pokud ovšem Flash Player ve svém zařízení nutně nepotřebujete, je nejlepší jej úplně odinstalovat.

Flash je tak jako tak na ústupu. Google nedávno oznámil, že jeho reklamní systémy od léta přestanou přijímat flashové bannery, jeho podporu omezují i prohlížeče a v mobilních zařízeních si beztak ani neškrtne.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).