Hlavní navigace

Foto: Radiokomunikace měřily signál DVB-T v Roudnici n. Labem

5. 10. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
5. 10. 2007

Měřící vozy společnosti Radiokomunikace křižují Ústeckem a zjišťují tu kvalitu digitálního signálu, který od 1. července šíří vysílač Buková hora. Čtenář serveru DigiZone.cz včera ráno vyfotografoval jeden z vozů na náměstí v Roudnici nad Labem. Z místa na první fotografii, kde vůz stojí, je na Bukovou horu, vzdálenou odtud 27,5 kilometrů, prakticky přímá viditelnost, napsal čtenář-fotograf redakci našeho serveru.

BRAND24

Zjišťování kvality zemského digitálního signálu v nově pokryté oblasti není žádnou novinkou. Po startu digitálního vysílání z domažlického vysílače Vraní vrch v listopadu minulého roku měřily Radiokomunikace ve spolupráci s Českým telekomunikačním úřadem i v této lokalitě – dnes už částečně ponořené do analogové tmy. Oba subjekty s výsledky na Domažlicku průběžně seznamovaly veřejnost. Z Ústecka ale komplexní zpráva o pokrytí zatím chybí a do médií se dostávají jen útržkovité informace o tom, kdo a kde nemůže signál DVB-T naladit.

FOTO:
Radiokomunikace – měřící vůz I [JPG, 178 kB]
Radiokomunikace – měřící vůz II [JPG, 175 kB]

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).