Hlavní navigace

Foursquare chystá změny Pravidel týkající se i soukromí

2. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Změna Pravidel u Foursquare – www.foursquare.com – je přichystaná na 28. ledna 2013 – přinese několik zásadních změn týkajících se soukromí. První je zobrazování plných jmen – končí tak nesmyslné zobrazování jména uživatele v podobě „Daniel D.“ – tedy nezobrazování příjmení. Plná jména přitom Foursquare zobrazoval ve vyhledávání – v klasickém zobrazování ale bylo často značně obtížně zjistit o koho vlastně jde.

Změna Pravidel u Foursquare – www.foursquare.com – je přichystaná na 28. ledna 2013 – přinese několik zásadních změn týkajících se soukromí. První je zobrazování plných jmen – končí tak nesmyslné zobrazování jména uživatele v podobě „Daniel D.“ – tedy nezobrazování příjmení. Plná jména přitom Foursquare zobrazoval ve vyhledávání – v klasickém zobrazování ale bylo často značně obtížně zjistit o koho vlastně jde.

Druhá změna umožní firmám (majícím Foursquare „venue“) vědět více o návštěvnících – stávající podoba umožňovala zjistit pouze návštěvníky za poslední tři hodiny – v rámci nových pravidel bude tato doba delší (není ale uvedeno jak dlouhá).

UX DAy - tip 2

Nová Pravidla najdete zde (vstoupí v platnost 28. ledna 2013) a můžete si je případně srovnat se stávajícími pravidly. Najdete tam mimo jiné ještě změnu všech „foursquare“ na „Foursquare“ a několik přidaných odstavců týkajících se hlavně toho, že Foursquare může „sdílet anonymizované a souhrnné“ informace s třetími stranami. Z Pravidel se navíc ztratil odstavec týkající se přidání „venue“ v podobě vašeho vlastního bydliště a naopak přibyla řada odstavců týkající se využití cookies a dalších způsobů sledování uživatelů.

Zdroj: Foursquare details upcoming privacy changes

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).