Hlavní navigace

Francouzská vláda pomůže s přechodem na digitální televizi všem

8. 7. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
8. 7. 2010

Francouzi žijící v oblastech, které nebudou pokryty digitální terestrickou televizí, nebudou odkázáni s pomocí sami na sebe. Jak informuje server Broadband TV News, tamní vláda schválila dokument, který zajistí, že všichni Francouzi budou moci i nadále sledovat televizní vysílání. Tyto domácnosti budou moci využít dotace na nákup satelitního kompletu nebo jakéhokoliv technologicky neutrálního zařízení.

KL24

ČTĚTE TAKÉ: Satelitní diváci přijdou od července o některé volné programy z Astry

Myslet se bude především na rodiny se členy staršího data narození a postiženými spoluobčany. Technik by jim pak měl pomoci nastavit jak samotnou anténu a set-top-box, tak i naladit televizní programy. Ve Francii dokonce myslí i na ty obyvatelé vesnic, kteří se dohodnou, a výsledkem bude referendum o novém terestrickém vysílači. I takovým oblastem by se mělo pomoci ze státního rozpočtu. Pro sledování digitální televize ze satelitu slouží ve Francii dvě free-to-view platformy, Fransat a TNT Sat. Divák potřebuje pouze speciální přijímač a kartu, sledování programů je zdarma. Na satelitu Atlantic Bird 4 jsou navíc programy Francouzské televize šířeny nekódovaně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).