Hlavní navigace

Gigaset uvádí na český trh domácí telefon s Androidem

4. 10. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

K Internetu se připojuje přes WiFi a nabízí možnost instalace aplikací z Google Play. Otázka je, co by vás mělo přesvědčit koupit si jej, když za pět tisíc nabídne výkon mobilu za dva tisíce.

Na domácích bezdrátových telefonech se dotykové obrazovky objevují už několik let, ale přes vnější podobnost se smartphony bývala uvnitř spíše nějaká platforma proprietární. Můžeme se ovšem ptát, proč, když se nabízí Android.

Gigaset SL630A

Gigaset SL930A

Od půlky října uvádí na český trh německý výrobce Gigaset model SL930A, který v sobě skutečně má Android, a to ICS 4.0.4. S předinstalovanými aplikacemi, jako například se záznamníkem hovorů, a s vyhrazenými tlačítky na příjem a pokládání hovorů, avšak i s plným přístupem k instalování z Google Play, a také s podporou SIP.

Zatímco pevnou linku obsluhuje bezdrátově přes DECT, k internetu se umí připojit přes WiFi.

Když už mít domácí telefon s Androidem, asi by se hodilo, aby tedy byl spíše větší, třeba pětipalcový, ať to stojí za to.

UX DAy - tip 2

Tak odvážný však Gigaset nebyl. Přístroj má displej pouze 3,2″ 320 × 480 a i dalšími parametry odpovídá spíše smartphonům nejlevnějším. Škoda. Proč byste si měli koupit jen hodně slabý android použitelný pouze doma za doporučenou cenu 4990 korun?

Bezdrátový telefon s Androidem ohlásil letos v létě také Panasonic. Ani ten se však na specifikacích nepředal.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).