Hlavní navigace

Gmail konečně umí jednoduše stahovat poštu z jiných schránek na požádání

9. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google pracuje na vylepšení podpory vybírání pošty z jiných schránek přes protokol POP3. Již delší dobu lze v nastavení služby Gmail definovat schránky, z nichž se pak stahuje pošta právě přes POP3. Je to praktické nejen při změně e-mailové adresy, ale třeba i při používání více e-mailových schránek současně. Tuto funkci Google do své e-mailové služby zavedl v roce 2007. Nejde o nic převratného, podobnou funkci nabízejí i jiní poskytovatelé e-mailů a nabízeli ji dávno před Googlem. Nyní ji však…

Google pracuje na vylepšení podpory vybírání pošty z jiných schránek přes protokol POP3. Již delší dobu lze v nastavení služby Gmail definovat schránky, z nichž se pak stahuje pošta právě přes POP3. Je to praktické nejen při změně e-mailové adresy, ale třeba i při používání více e-mailových schránek současně. Tuto funkci Google do své e-mailové služby zavedl v roce 2007. Nejde o nic převratného, podobnou funkci nabízejí i jiní poskytovatelé e-mailů a nabízeli ji dávno před Googlem. Nyní ji však Google konečně vylepšuje. Nemalé množství uživatelů si totiž stěžuje, že Gmail používá pro kontrolu příchozí pošty do externích schránek vlastní intervaly.

Neumí jednoduše provést kontrolu na přání uživatele. Rozhodně tedy tato funkce nedělá z Gmailu plnohodnotného e-mailového klienta, přestože si právě to mnozí od zavedení podpory výběru pošty z jiných schránek slibovali. Nyní se alespoň mezi volitelnými laboratorní doplňky objevila funkce Aktualizace účtů POP (v angličtině Refresh POP accounts). Ta konečně přidává do rozhraní Gmailu odkaz pro stažení pošty na vyžádání přímo z hlavního uživatelského rozhraní, aniž by bylo nutné operovat v sekci s nastavením. (The Official Gmail Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).