Hlavní navigace

Gmail přinesl hlas a video chat

12. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V úterý 11. listopadu se na službě Gmail objevila nová funkcionalita v podobě hlasového chatu a videochatu. Služba je koncipována jako přidružený servis k instant-messagingu, který je běžnou součásti Gmailu již déle. Obrazové okno služby je plovoucí a volně modifikovatelné, k jejímu používání je však třeba kromě registrovaného účtu na Gmailu také instalace lokálního plug-inu prohlížeče. Ten je možné stáhnout na http://mail.google.com/videochat.

V úterý 11. listopadu se na službě Gmail objevila nová funkcionalita v podobě hlasového chatu a videochatu. Služba je koncipována jako přidružený servis k instant-messagingu, který je běžnou součásti Gmailu již déle. Obrazové okno služby je plovoucí a volně modifikovatelné, k jejímu používání je však třeba kromě registrovaného účtu na Gmailu také instalace lokálního plug-inu prohlížeče. Ten je možné stáhnout na http://mail.go­ogle.com/vide­ochat.

Jelikož potřeby uživatelů tlačí komunikaci stále víc směrem k multimédiím, rozhodli jsme se jim nabídnout všechno pohromadě v rámci Gmailu: email, chat v podobě Gtalku, hlasové hovory i videohovory, prohlašuje Kateřina Holcmanová, marketingová manažerka českého Googlu, která ještě dodává: V rámci jedné služby – účtu v Gmailu, tak mohou velmi snadno a pohodlně komunikovat dle svých potřeb písmem, hlasem i obrazem. Google se tak zřejmě snaží konkurovat rostoucí popularitě služby Skype, kterou vlastní společnost eBay. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník serveru Lupa.cz a expert na blockchain a kryptoměny. Jako šéfredaktor v minulosti vedl ADASTRA Business Intelligence Magazine a server ITbiz.cz. Dnes pracuje jako redaktor časopisu Forbes.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).