Hlavní navigace

Gmail v Německu definitivně Google Mailem

25. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google zřejmě definitivně vzdal boj o užívání názvu Gmail pro svou freemailovou službu na německém trhu. Důvodem je již osmiletá existence ochranné známky G-Mail, kterou drží a využívá pro své podnikání Daniel Giersch. Google však své bezplatné e-mailové služby z německého trhu nestahuje, přestože se o tom v souvislosti s návrhem jistého kontroverzního zákona svého času spekulovalo. Německá verze Gmailu se teď už definitivně jmenuje Google Mail. Při pokusu navštívit gmail.com z Německa se…

Google zřejmě definitivně vzdal boj o užívání názvu Gmail pro svou freemailovou službu na německém trhu. Důvodem je již osmiletá existence ochranné známky G-Mail, kterou drží a využívá pro své podnikání Daniel Giersch. Google však své bezplatné e-mailové služby z německého trhu nestahuje, přestože se o tom v souvislosti s návrhem jistého kontroverzního zákona svého času spekulovalo. Německá verze Gmailu se teď už definitivně jmenuje Google Mail. Při pokusu navštívit gmail.com z Německa se zobrazí pouze zpráva Nemůžeme vám v Německu nadále nabízet tuto službu pod značkou Gmail.; místo toho se jmenuje Google Mail. Pokud cestujete do Německa, můžete se dostat ke své poště na http://mail.go­ogle.com. Och, rádi bychom nalinkovali výše uvedené URL, ale nesmíme udělat ani to.. (Root.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).