Hlavní navigace

Nabídka Google Apps Marketplace má oslovovat firemní klientelu

16. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google spustil novou službu zaměřenou jak na korporátní klientelu, tak na vývojáře softwaru. Otevřen byl totiž Google Apps Marketplace, což je virtuální obchod s produkty a službami třetích stran pro uživatele služeb od Googlu z řad zejména větších firem a organizací. K dispozici jsou například doplňky pro balíček hostovaných služeb Google Apps nebo služby pro uživatele Google Analytics. Google Apps Marketplace však není pro vývojáře aplikací zdarma. Jako u řady podobných služeb je i zde…

Google spustil novou službu zaměřenou jak na korporátní klientelu, tak na vývojáře softwaru. Otevřen byl totiž Google Apps Marketplace, což je virtuální obchod s produkty a službami třetích stran pro uživatele služeb od Googlu z řad zejména větších firem a organizací. K dispozici jsou například doplňky pro balíček hostovaných služeb Google Apps nebo služby pro uživatele Google Analytics. Google Apps Marketplace však není pro vývojáře aplikací zdarma. Jako u řady podobných služeb je i zde vstupní poplatek a podíl pro Google na zisku. Jednorázový vstupní poplatek činí sto dolarů. Provize Googlu z každé objednávky dělá dvacet procent.

Google si slibuje, že díky této formě zapojení externích vývojářů bude moci oslovovat širší spektrum uživatelů. Samozřejmě je to i další vystupňování rivality mezi americkými kolosy Google a Microsoft v oblasti kancelářských řešení. Tam zatím Google tahá za kratší konec, ale není tajemstvím, že se o tuto oblast velmi zajímá. Sází na webově orientované aplikace, výhody cloudu a hostování služeb na vlastní doméně uživatelů. Zatím je mu ale vyčítáno slabé propojení desktopového prostřední s jeho online službami, kde evidentně i Google vidí rezervy. Nedávno totiž dokončil akvizici společnosti DocVerse vyvíjející doplňky pro MS Office k online spolupráci a sdílení dat. (CNet News)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).