Hlavní navigace

Google Apps zapojuje SMS do identifikace uživatelů

21. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google posiluje bezpečnost přihlašovacího systému ke službám poskytovaným v rámci balíčku Google Apps. Dosud bylo možné přístup omezit jen na heslo. Pokud se heslo prozradilo nebo dalo uhodnout, problém byl na světě. Některé zájemce o migraci na Google Apps tento aspekt mohl odrazovat a tak přichází dvoustupňové ověření identity. Vedle osobního hesla ještě bude možné vyžadovat kontrolní kód, který při požadavku o přihlášení dorazí na mobilní telefon. Podobný systém známe od bank a platebních…

Google posiluje bezpečnost přihlašovacího systému ke službám poskytovaným v rámci balíčku Google Apps. Dosud bylo možné přístup omezit jen na heslo. Pokud se heslo prozradilo nebo dalo uhodnout, problém byl na světě. Některé zájemce o migraci na Google Apps tento aspekt mohl odrazovat a tak přichází dvoustupňové ověření identity. Vedle osobního hesla ještě bude možné vyžadovat kontrolní kód, který při požadavku o přihlášení dorazí na mobilní telefon. Podobný systém známe od bank a platebních systémů.

Prozatím je tato ochrana k dispozici v edicích Premier, Education a Government. Časem by se měla objevit i v základní bezplatné edici Standard. Použití dvoustupňového ověření identity bude závislé na administrátorech obhospodařujících tu kterou doménu, na níž Google Apps běží. Například půjde vybraná zařízení označit za důvěryhodná, takže u nich postačí pro přístup k účtu jen heslo. To např. v případě stolních počítačů v prostorách firmy. (Ars Technica)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).