Hlavní navigace

Google představil platformu OpenSocial

2. 11. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Internetové sociální sítě mohou najít společnou řeč, píše Google v tiskové zprávě k platformě OpenSocial. Jde o soupravu společných API pro tvorbu webových sociálních aplikací. Momentálně má každý z desítek sociálních softwarů vlastní unikátní API a to vývojáře nutí rozhodovat se, pro který z nich budou psát, a svůj čas pak dělí mezi jednotlivé aplikace. OpenSocial dává vývojářům sociálních aplikací jednotný set API, který jakmile vstřebají, mohou používat na kterékoli ze stránek hlásících se k…

Internetové sociální sítě mohou najít společnou řeč, píše Google v tiskové zprávě k platformě OpenSocial. Jde o soupravu společných API pro tvorbu webových sociálních aplikací. Momentálně má každý z desítek sociálních softwarů vlastní unikátní API a to vývojáře nutí rozhodovat se, pro který z nich budou psát, a svůj čas pak dělí mezi jednotlivé aplikace. OpenSocial dává vývojářům sociálních aplikací jednotný set API, který jakmile vstřebají, mohou používat na kterékoli ze stránek hlásících se k platformě OpenSocial, stojí v tiskové zprávě. K používání OpenSocial se přihlásily servery jako je Bebo, LinkedIn, MySpace nebo Orkut.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).