Hlavní navigace

Google si pořídil startup pro vývoj systémů pro velké firmy

20. 11. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Google
Bebop má být propustkou do světa enterprise řešení. Za startupem stojí totiž i spoluzakladatelka VMware Diane Greene.

A je to právě Diane Greene, která s akvizicí startupu získala v Googlu pozici šéfky všech cloudových služeb. Oznámil to na firemním blogu Sundar Pichai

„Bebop je vývojářská platforma, který ulehčuje tvorbu a udržování aplikací pro byznys s tím, že využívá všechny výhody cloudu,“ říká Pichai.

Cloud je pro Google strategicky důležitý. Zatímco donedávna to byly jen Google Apps, teď už svými cloudovými službami konkuruje i Amazon Web Services. Když teď ulovil manažerku z cloudového světa, měl by přistoupit k plnění svých loňských slibů.

Loni totiž šéf infrastruktury Urs Hölzle prorokoval, že si dovede představit situaci, kdy tržby z cloudových služeb budou stejné jako příjmy z internetové reklamy, která Google dnes živí. 

MMF24

Korporace a služby pro ně jsou cílem i dalších hráčů ze Silicon Valley. Ohrožují tak uvadající pozice BlackBerry nebo i Microsoftu.

Zajímavě to má rozjeté tandem IBM a Apple. Spojení obou firem slibuje kolem stovky nových řešení. IBM už pro iOS ale vyvíjí dnes. Sociální síť, e-mailový klient, komunikační program a plno dalších aplikací, které se hodí v korporátním prostředí firma vyvinula jako pro iOS, tak pro Android. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).