Hlavní navigace

Google urovnal spor s vydavateli v Belgii

14. 12. 2012
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Google oznámil dosažení dohody s vydavateli v Belgii – ti zažalovali Google zhruba před šestí lety ohledně porušování autorského zákona – problémem byly „výstřižky“ ve vyhledávání a v Google News (Zprávy Google). Dohoda mezi vydavateli a Google nicméně nespočívá v tom, že by Google začal vydavatelům platit za to, že používá jejich obsah (taková byla představa). Google uvádí, že místo toho bude s vydavateli spolupracovat na zajištění zdrojů příjmů – ať už přes Google AdSense či další nástroje.…

Google oznámil dosažení dohody s vydavateli v Belgii – ti zažalovali Google zhruba před šestí lety ohledně porušování autorského zákona – problémem byly „výstřižky“ ve vyhledávání a v Google News (Zprávy Google).

Dohoda mezi vydavateli a Google nicméně nespočívá v tom, že by Google začal vydavatelům platit za to, že používá jejich obsah (taková byla představa). Google uvádí, že místo toho bude s vydavateli spolupracovat na zajištění zdrojů příjmů – ať už přes Google AdSense či další nástroje. PaidContent nicméně uvádí, že Google ve skutečnosti vydavatelům již zaplatil, zhruba 5 milionu Euro. 

Zdroj: Partnering with Belgian news publishers

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).