Hlavní navigace

Harmonogram spouštění polského DVB-T multiplexu 1 byl zveřejněn

19. 8. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
19. 8. 2011

TABULKA UVNITŘ Polský regulační orgán Urząd Komunikacji Elektronicznej (UKE), tamní obdoba Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ), dnes na svých webových stránkách zveřejnil harmonogram spouštění tamního pozemního digitálního multiplexu 1, který bude šířit komerční programy Eska TV, Polo TV, ATM Rozrywka a U-TV a také veřejnoprávní okruhy TVP 1 (SD a HD verze), TVP 2 a TVP Info.

K TÉMATU: Důležitý krok pro polskou digitalizaci: Multiplex 1 má technického operátora

BRAND24

Z přehledné tabulky, která je dostupná například na webu media2.pl vyplývá, že signálu tohoto multiplexu se už brzy dočkají také čeští diváci žijící v polském příhraničí, například na Ostravsku. Signál z lokality Wisła – Skrzyczne má být spuštěn již 15. prosince letošního roku. V první etapě jsou ještě další čtyři vysílače, žádný z nich však nedosáhne na naše území. Nejvíce jich je pak ve fázi dvě – 45. Zde se nachází například i Kłodzko – Czarna Góra, Opole – Chrzelice nebo Kraków – Chorągwica. Tabulka obsahuje prozatím pouze názvy lokalit a termíny, použité kanály a výkony tu chybí.

Tabulka s harmonogramem spouštění polského terestrického multiplexu 1. (Zdroj: media2.pl/UKE)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).