Hlavní navigace

HBO uvede v září závěr Harryho Pottera, nový díl X-Men i českou komedii Perfect Days

21. 8. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ DOKUMENT Přesto, že hlavní nedělní zářijovou premiérou bude pravděpodobně druhá část sedmého dílu Harryho Pottera, diváky potěší například i americká krimikomedie Šéfové na zabití.

Druhá část adaptace sedmého dílu ze série bestsellerů J. K. Rowlingové líčí závěrečnou fázi zápasu se zlým čarodějem Voldemortem (Ralph Fiennes). Harry, Ron a Hermiona (Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Emma Watsonová) se vypraví hledat další viteál, jehož zničení znamená oslabení Voldemortovy síly. Najdou jej v podobě kouzelného poháru v podzemním trezoru přísně střežené banky, odkud uniknou na létajícím drakovi. Pak se děj vrátí do hradu v Bradavicích, kde se odehrají rozhodující fáze souboje dobra se zlem. Harry najde další viteál v Komnatě nejvyšší potřeby a stane se svědkem smrti ředitele školy Snapeho (Alan Rickman). Pomocí jeho slz nahlédne do minulosti, kde zjistí pravdu o svých rodičích. Na školu mezitím zaútočí Voldemort s tlupou svých věrných.

BRAND24

DOKUMENT: Premiéry na kanálech HBO a HBO HD v září (PDF, 365 kB)

Tipem měsíce je však v září drama Prezidentské volby z produkce HBO inspirované bestsellerem Marka Halperina a Johna Heilemanna. Film nabízí autentický průhled do zákulisí volební kampaně republikánského kandidáta Johna McCaina, který v roce 2008 aspiroval na prezidentský post. Vrací se k rozhodnutí jmenovat aljašskou guvernérku Sarah Palinovou za jeho spolukandidátku, rekonstruuje sporné důsledky tohoto kroku a líčí i porážku republikánské strany v prezidentských volbách, k níž došlo o šedesát dnů později.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).