Hlavní navigace

HBO2 v pilotním širokoúhlém vysílání, další kanály budou následovat

9. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
9. 6. 2008

Jak upozornil server DigiZone.cz čtenář Milan Eder z Českých Budějovic, filmový kanál HBO2 přešel od 1. června na vysílání v širokoúhlém formátu 16:9 Full Screen. Nejedná se však o jedinou novinku. Jak nám sdělil Ondřej Zach, ředitel společnosti HBO Česká republika, kanál je teď laděn podobně jako HBO. Zatímco to využívá modrou barvu, HBO2 přešlo na zelenou. V programu už se nevysílají nepříjemné maďarské názvy a před začátkem pořadu jsou avíza od ženského hlasu stejně jako na jeho prvním programu. Zmizelo také kolečko o věkové přístupnosti.

ebf - partner 1

V současné době se zatím jedná o pilotní provoz pouze na kanálu HBO2, diváci se však nemusí bát, že by o tento formát obrazu přišli. Situaci by mohly změnit pouze technické problémy. Na širokoúhlý formát přejdou postupně také kanály HBO a HBO Comedy, a to tehdy, až si bude společnost jistá, že všechna koncová zařízení budou správně komunikovat. Kanál také začal posilovat na poli vlastní a dokumentární tvorby.

ROZHOVORY:

Ondřej Zach: Kanály HBO a Cinemax čeká větší žánrová profilace

Ondřej Zach: HBO posílí vlastní produkci, ale ne tak jako v USA

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).