Hlavní navigace

Heureka hlásí splnění úkolů od antimonopolního úřadu. Stvrzuje to auditem

7. 7. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Digital Storm / Shutterstock
Úřady po dlouhém zkoumání schválily prodej Heureky do rukou finanční skupiny Rockaway. Přidaly k tomu ale hned několik podmínek.

Měsíc potom, co ÚOHS vydal své rozhodnutí, tvrdí Heureka, že má splněno. Novinky, vycházející z podmínek antimonopolního úřadu, by měly platit ode dneška, respektive od sedmého července. 

„Od tohoto dne je možné na Heurece biddovat na 4 pozice. Dále bude, dle závazků, na hlavní straně Heureky trvale zobrazeno propojení se skupinou Rockaway. Všechny další závazky, které se vztahují k ochraně dat v rámci programu Ověřeno zákazníky, jsou dlouhodobě dodržovány a zajišťovány mechanismy vyplývajícími z našeho Kodexu ochrany dat,“ tvrdí blog cenového srovnávače. 

ebf - partner 1

Zároveň Heureka tvrdí, že si nechala zpracovat i audit na službu Ověřeno zákazníky. Ten má na svědomí společnost PwC a bude se pravidelně opakovat.  

Přesun Heureky do rukou dravé finanční skupiny, která se netají tím, že chce vybudovat e-commerce impérium, budí obavy u konkurence. A to i přesto, že i předchozí majitel Heureky a obchodu Mall.cz byl také velkým hráčem. Se srovnávačem už tak přestala spolupracovat třeba tuzemská jednička Alza.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).