Hlavní navigace

HlídacíPes.org přežil první rok. Chce vydávat měsíčník

10. 12. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Projekt novinářů, kteří odešli z velkých redakcí, se zaměřuje především na vlastní zprávy a kontext ve svém politicko-ekonomickém zpravodajství.

Malecký, Neumann, Hegerová a Břešťan. Čtyřčlenný tým doplní od nového roku ještě Petr Holub, který dosud fungoval jako komentátor Echo24. 

Server, provozovaný Ústavem nezávislé žurnalistiky, který se během prvního roku své existence umístil i v letošním ročníku Křišťálové lupy, chce v březnu rozjet i vlastní placený tištěný měsíčník.

KL24

Provoz serveru je financován především z darů. „Náš start podpořil Nadační fond českých průmyslníků, se kterým máme dohodu o podpoře na jeden rok. S tím, že se předpokládá její prodloužení o dalších 12 měsíců,“ tvrdí zakladatelé na svém webu. „Nakonec jsme s fondem prodloužili smlouvu o další dva roky. Zároveň jsme zažádali o grant u Googlu a něco nám přispěla i Asociace exportérů,“ vysvětluje financování Robert Břešťan. 

HlídacíPes.org je jedním z celé řady projektů, za kterými stojí bývalí šéfredaktoři a zkušení redaktoři z velkých novin. Svůj web Neovlivni.cz si spustila i třeba Sabina Slonková s Jakubem Ungerem. Exulanti z dnes už Babišovy Mafry stojí i za tištěným měsíčníkem Reportér, který loni založil bývalý šéfredaktor MF Dnes Robert Čásenský

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).