Hlavní navigace

HN: Netflix oficiálně vstoupí do Česka nejpozději příští rok

23. 2. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Netflix
Americká online videopůjčovna potvrdila, že nejpozději v roce 2016 plánuje oficiální spuštění svých služeb i v České republice.

„Sorry, Netflix is not available in your country yet.“ Oznámení, které dnes uživatel z České republiky najde na webu Netflix.com, konečně zmizí. Služba, která nabízí streaming filmů či seriálů (včetně svého hitu House of Cards), bude v Česku dostupná nejpozději během příštího roku, potvrdil Hospodářským novinám šéf firemní komunikace Cliff Edwards.

Jak jsme na Lupě psali koncem loňského roku, je to logické: v Evropě už Netflixu nezbývá moc trhů s větším počtem na internet připojených domácností, na kterých ještě není. Firma přitom chce v následujících dvou letech velmi rychle expandovat – do roku 2016 má v plánu fungovat v celkem 200 zemích.

Na začátku února tak Netflix spustil služby například na Kubě – přestože je podle Wall Street Journalu v jedenáctimilionové zemi dnes jen kolem 5 tisíc pevných přípojek k internetu. V březnu má přijít do Austrálie a na Nový Zéland, na podzim pak plánuje vstup do Japonska. 

BRAND24

V Česku už řada lidí Netflix dávno sleduje. Obejít regionální zámek není zas tak složité a na internetu najdete řadu návodů, jak na to.

Až služba do ČR oficiálně dorazí, přijde každopádně na daleko zaplněnější trh, než před několika lety. Fungují zde videoslužby jako je Voyo, TopFun, Filmy Google Play, iTunes, O2, T-MobileAlza.cz, InVio a další online videopůjčovny (a na samostatný streaming se chystá třeba i HBO). Na původní seriály a pořady pro změnu sází Seznam se svým serverem Stream.cz. Minulý týden ohlásil i svou první koprodukci celovečerního filmu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).