Hlavní navigace

Jiří Hojgr: Je škoda, že DVB-T nemyslí na placené programy

6. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
6. 5. 2008

Satelitní televize má bezesporu výhodu v tom, že není tolik regulovaná jako ostatní vysílací platformy, ale také v tom, že je to základní distribuční cesta tematických programů, míní generální ředitel motoristické televize Sport 5 Jiří Hojgr. Pozemní digitální vysílání má možná smůlu v tom, že u nás nepočítá s placenými programy, protože většina tematických kanálů je právě placených, prohlásil Hojgr na dnešní výroční konferenci České asociace elektronických komunikací.

MMF24

Hojgr se ještě jako jednatel kabelového a satelitního programu Galaxie sport, který patří do skupiny televize Nova, ucházel o licenci pro zemské digitální vysílání placeného kanálu Sport 2. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) ale tuto žádost, podanou v roce 2004, vyřadila z licenčního řízení, protože podle radních z pozemních vysílačů nebudou vysílat placené programy.

Galaxie sport se proti vyřazení z licenčního řízení odvolala k soudu a dosáhla zrušení výsledku konkurzu. Na snaze získat licenci pro kódované pozemní digitální vysílání jí to ale nijak nepomohlo. Stát totiž zatím nemá jasno, zda umožní v zemských digitálních sítích provoz placených televizních programů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).