Hlavní navigace

Intel již přenesl Android 4.1 „Jelly Bean“ na Atom „Medfield“

13. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Viceprezident Intelu, Mike Bell, přiznal v rozhovoru na vývojářském fóru Intelu v San Franciscu, že na jeho telefonu již běží „Jelly Bean“ na Medfieldu. Dodal však, že Intel neovlivní, kdy se Android 4.1 objeví na prodávaných zařízeních s Atomem — to je věcí výrobců. Na trhu je zatím jen velice málo modelů s procesorem Atom. Takové má například ZTE nebo Lenovo, a v příštím týdnu chce ohlásit telefon s Atomem Motorola.

Viceprezident Intelu, Mike Bell, přiznal v rozhovoru na vývojářském fóru Intelu v San Franciscu, že na jeho telefonu již běží „Jelly Bean“ na Medfieldu. Dodal však, že Intel neovlivní, kdy se Android 4.1 objeví na prodávaných zařízeních s Atomem — to je věcí výrobců.

Na trhu je zatím jen velice málo modelů s procesorem Atom. Takové má například ZTE nebo Lenovo, a v příštím týdnu chce ohlásit telefon s Atomem Motorola.

Koncem tohoto roku má Intel uvést dvoujádrové Medfieldy, které budou vyráběnené ještě stále 32nm procesem, a teprve napřesrok chce uvést Atom „Merryfield“, vyráběný už procesem 22nm, který by měl úsporností dohnat procesory ARM. Intel doufá, že v roce 2014 bude moci uvést obvody vyrobené dokonce 14nm technologií.

Zdroj: PCWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).