Hlavní navigace

ČT: není pravda, že internetové přenosy ZOH nefungují na Linuxu

17. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
17. 2. 2010

Česká televize odmítá kritiku, že internetové přenosy ze Zimních olympijských her ve Vancouveru, které nabízí zdarma na stránce www.zoh.cz, lze sledovat jenom na počítačích s operačním systémem Microsoft Windows. Videopřehrávač na olympijském webu ČT sice využívá technologii Microsoft Silverlight, tu však lze podle mluvčího ČT Ladislava Štichy instalovat i v jiných operačních systémech než ve Windows.

TIP: Kde na internetu sledovat přenosy z olympiády, když je stránka ČT spadlá

Videopřehrávač na www.zoh.cz je postaven na multiplatformní technologii Microsoft Silverlight, a tak jej lze instalovat nejen v operačních systémech MS Windows, ale také na Mac OS X. Pro uživatele Linuxu je k dispozici alternativní doplněk od společnosti Novell pod označením Moonlight, vysvětlil Šticha. Technologie Silverlight (respektive Moonlight) funguje ve všech hlavních internetových prohlížečích – Internet Explorer, Firefox, Safari, Opera, Chrome, dodal.

KL24

SPECIÁLNÍ PŘÍLOHA DIGIZONE.CZ: Zimní olympijské hry 2010 Vancouver v digitální televizi

Na internetové stránce www.zoh.cz lze zdarma sledovat živé vysílání programů ČT 2 a ČT 4 ze Zimních olympijských her ve Vancouveru ve třech různých kvalitách, dále program ČT HD, na kterém se střídá vysílání těchto dvou kanálů v rozlišení 720p, a šest živých streamů s původními ruchy ze všech sportovišť, které snímá Evropská vysílací unie EBU.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).