Hlavní navigace

Investiční skupina skoupila tři menší české kabelovky

20. 3. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
20. 3. 2008

Soukromá investiční skupina BKS Capital Partners koupila tuzemské provozovatele kabelové televize a internetu Telto, HBTV a Amos. Firma to včera uvedla v tiskové zprávě, o které informoval server Česká média. BKS tak v Česku získá kolem 50 tisíc zákazníků. Během 18 měsíců chce jejich počet zdvojnásobit, uvádí zpráva pro tisk, v komentáři čtenáře Českých médií zpochybněná: Sloučením sítí TKR od společností Telto, HBTV a Amos se nezíská nikdy 50 tisíc zákazníků (a ani počtu vybudovaných přípojek)! Znamená to, že do počtu je zahrnutá rovněž společnost SELF servis.

V čele BKS Capital Partners je Nicolas Boissin, který restrukturalizoval a stál v čele prodeje jedné z největších kabelových televizí v Polsku s více než 250 tisíci předplatiteli. Dalšími členy vedení jsou bývalý náměstek ministra ministra spojů Ivan Laška, který stál rovněž u prvopočátků budování společnosti GTS, a Jan Dašovský, spolumajitel společnosti SELF servis.

ČTĚTE TAKÉ: Kabelový SELF servis nutí zákazníky k uzavírání nových smluv

BRAND24

Společnost BKS Capital Partners je soukromá investiční skupina, která se zaměřuje na investice do kabelové televize a médií ve střední a východní Evropě. BKS má sídlo v Česku a zaměřuje se na investice do středních firem od tří milionů do 15 milionů eur. V poradním orgánu firmy působí například bývalý provozní šéf Českého Telecomu (dnešní Telefónica O2) Bessel Kok nebo výkonný ředitel Wood&Company Jan Sýkora, zmiňují Česká média.

BKS plánuje další akvizice i investice do sítí v malých a středně velkých městech, aby v nich mohla poskytovat telefonování, internet a televizi. Největší kabelová firma UPC v Česku má kolem jednoho milionu uživatelů kabelových služeb, internetu a hlasových služeb.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).