Hlavní navigace

Invex Forum, skromnější pohrobek Invexu, už příští týden

1. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Veletrh Invex je sice minulostí, ovšem i tak se letos na podzim v Brně chystají akce, které budou usilovat o místo v kalendáři lidí z tuzemské IT sféry. Už v pondělí 5. a v úterý 6. října se uskuteční konference 3IN e-governmentu, která je určena státní správě, samosprávě a velkým firmám. Elektronizace veřejné správy s sebou nese významné změny ve fungování úřadů a institucí. Aby to byly změny k lepšímu, vyžaduje to širokou diskusi se zástupci zúčastněných ministerstev, krajů, měst i obcí.…

Veletrh Invex je sice minulostí, ovšem i tak se letos na podzim v Brně chystají akce, které budou usilovat o místo v kalendáři lidí z tuzemské IT sféry. Už v pondělí 5. a v úterý 6. října se uskuteční konference 3IN e-governmentu, která je určena státní správě, samosprávě a velkým firmám. Elektronizace veřejné správy s sebou nese významné změny ve fungování úřadů a institucí. Aby to byly změny k lepšímu, vyžaduje to širokou diskusi se zástupci zúčastněných ministerstev, krajů, měst i obcí. Konference 3IN e-governmentu je podle mého názoru příležitostí pro takovou výměnu názorů a pro mě i mé kolegy bude velkým přínosem, říká ministr vnitra Martin Pecina, která nad konferencí převzal záštitu. Jedním ze žhavých témat konference budou i datové schránky.

Na někdejší veletrh Invex se letos poprvé pokusí navázat konference Invex Forum, která se koná souběžně s 3IN e-governmentu. Invex Forum bude rozděleno do několika bloků. Jedním z nich je konference ERP Forum věnovaná trendům a novinkám v oblasti podnikových informačních systémů. Okolo témat z oblasti počítačové bezpečnosti se bude točit setkání Svět IT Security, které neopomene ani zabezpečení vzdálených kanceláří, otázku bezpečnosti VoIP nebo ochranu uživatelů webových aplikací. Invex Forum se bude dále věnovat aktuálnímu stavu a trendům využití outsourcingu a insourcingu v oblasti podnikových informačních systémů. V plánu je též ICT Forum pro školy. Microsoft v Brně předvede také svůj Microsoft Surface. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).