Hlavní navigace

Inzerenti prozatím příliš nereflektují, že diváci používají u televize internet

24. 11. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Změnu by do budoucna pochopitelně mělo přinést hybridní vysílání HbbTV. Obchodní politiku v tomto duchu nedávno představily na setkání s novináři České Radiokomunikace.

Zadavatelé reklamy nejen v České republice, ale v celé střední a východní Evropě prozatím příliš nereflektují skutečnost, že diváci při sledování televize považují využívání internetu za čím dál tím větší samozřejmost. Ukázaly to výsledky mezinárodního výzkumu MEC Multiscreen Study, které zveřejnila česká pobočka společnosti začátkem tohoto týdne. Zadavatelé samozřejmě o tomto trendu vědí, ale jen někteří z nich se snaží pokračovat v interakci se svými diváky i na jiné než TV obrazovce. Změnu by samozřejmě mělo přinést hybridní vysílání HbbTV. S tímto trendem již počítají ve své obchodní politice i České Radiokomunikace.

ČTĚTE TAKÉ: České Radiokomunikace přizpůsobí inzerentům hybridní vysílání „na míru“

KL24

Uživatelé internetu, kteří jej nikdy nevyužívají během sledování televize, jsou dnes již menšinou, jak je zřejmé z MEC Multiscreen Study – průzkumu dělaném na vzorku 5000 internetových uživatelů z České republiky, Polska, Maďarska, Rumunska a Ruska mediální agenturou MEC. Většina respondentů používá zmíněná média současně a zhruba polovina pak používá u televize internet přes smartphone nebo tablet. Televize a internet tvoří v zemích pokrytých studií 60 % (v Maďarsku) až téměř 80 % (v Polsku a Rumunsku) mediálních budgetů, uvedla Anna Lubowska, šéfka MEC pro region Střední a Východní Evropa, Rusko a Ukrajina.

MEC Multiscreen Study by Lukáš Lucky Polák

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).