Hlavní navigace

Jak vypadá nový Digg Reader ve webové podobě

28. 6. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Mohl by se líbit, třeba proto, že je jednoduchý a snadno použitelný. Pochopitelně budou chybět některé věci, ale na první verzi je to slušné.

Usměje-li se na vás štěstí, získáte pozvánku do nové čtečky článků od Digg.com, který by se čistě teoreticky mohla stát jednou z vhodných náhrad za končící Google Reader. Jak vlastně nový Digg Reader vypadá a funguje ve webové podobě?

Po prvním spuštění kdy si můžete provést import nastavení z Google Readeru se objeví přehled všech článků, které vaše RSS zdroje (importované z Readeru) aktuálně nabízejí.

Pokud se vydáte do nastavení, můžete změnit e-mailovou adresu, nastavit si posílání denního souhrnu nejvíce zajímavých věcí, zapnout/vypnout zobrazování počtu nepřečtených, nastavit zda vámi čtený obsah bude dostupné veřejně na určité adrese. Stejně tak můžete nastavit veřejný přehled položek, které jste si  uložili, nastavit podporu pro Pocket, Readability či Instapaper. A, samozřejmě, připojit účet na Facebooku a Twitter.

Samotný výpis ve webové čtečce je možný v zhuštěné podobě (List) či rozšíření (Expanded) podobě. V levém sloupci si můžete vybírat mezi pohledem na vše, populární, označené jako „Digg“ a uložené. A samozřejmě na konkrétní zdroje. Výpis jako takový v podobě All (vše) je víceméně obdoba toho, jak fungoval Google Reader.

Jakoukoliv položku si můžete rozkliknout a označit palcem nahoru, pro další přečtení a nasdílet na sociální sítě. Kliknutí na rozbalenou položku otevírá v nové záložce originál článků na webu. Mezerník funguje velmi dobře jako posun na další článek, který se i v režimu „list“ rozbalí, takže můžete plynule pokračovat.  Fungují i některé další klávesové zkratky.

KL24

Vlevo dole ještě najdete Add sloužící k přidání nových RSS zdrojů. Můžete buď zadat přímo vlastní URI nebo si vybrat ze zdrojů roztříděných do kategorií. A můžete navíc zdroje organizovat do složek – zde najdete založení nové složky. Případné přesouvání zdrojů do složek se děje klasickým Drag&Drop. Co prozatím není možné, je import RSS z jiných čteček – ať v OPML či jakékoliv jiné podobě. A když už jsme u importu, tak chybí prozatím i export.

Chybět bude ještě leccos dalšího – třeba nemožnost přepnout na zobrazení pouze nepřečtených  či třídění. Pokud si připojíte Facebook, tak samozřejmě očekávejte, že Digg začne zaplavovat váš Facebook v reálném čase. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).