Hlavní navigace

Jaké budou Vánoce na nekódovaných TV ze zahraničí? Plné koncertů i atraktivních filmů

30. 11. 2012
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

UVNITŘ DOKUMENTY Diváci, kteří nebudou chtít trávit vánoční svátky, Silvestr a Nový rok ve společnosti českých televizí, si mohou zpříjemnit toto období řadou pořadů zahraničních stanic

Vánočním svátkům a Novému roku vévodí koncerty

Satelitní a kabeloví diváci, kteří mají možnost sledovat veřejnoprávní kanál 3sat, který vzniká ve spolupráci Německa, Švýcarska a Rakouska, si zvykli na to, že jim tato stanice každoročně přináší na Silvestra řadu novoročních koncertů. Jinak tomu nebude ani letos. Pokud bychom ale opakovali to, co jsme napsali již v polovině listopadu, bylo by to pouze nošením dříví do lesa. Proto jsme se rozhodli ještě jednou zapátrat v programových plánech německé veřejnoprávní televize a potěšilo nás, že 3sat nebude jediným programem, který na nás navalí pořádnou dávku koncertů.

3sat Woche 1/2013

Ještě větší dávku koncertů má pro hudební fanoušky připravena veřejnoprávní televize zdf.kultur, sesterský kanál vlajkového programu ZDF. Ten koncertům vyhradil ne jeden, ale hned dva dny. Tím prvním bude Štědrý den, tedy 24. prosinec, druhým pak Nový rok. Diváci se tak mohou těšit ve spojení obou dvou kanálů na více než sedm desítek hodin koncertů od klasického rocku až po současné mainstreamové interprety. Letos vůbec poprvé jsou programy na satelitech Astra vysílány ve vysoké kvalitě obrazu, takže pokud nebudou koncerty v HD, budou ve formátu přepočteném.

ZDF Kultur – Woche 52/2012

Pojďme se ale podívat na několik konkrétních hvězd, které zdf.kultur nabídne 24. prosince. Ze současných interpretů to například bude (budou) Sean Paul, Kaiser Chiefs, Noel Gallagher's High Flying Birds , Florence and The Machine, The Cure, Die Ärtze nebo Gossip. Pozor! Všechny koncerty byly natočeny v letošním roce. Na Nový rok (1. ledna 2013) jsou pak připraveni například R.E.M. Live, Take That: Progress Live, Sting: Live in Berlin, The Rolling Stones: Live at the Max, Linkin Park: Road to Revolution & Live from Madison Square Garden a řada dalších. Koncerty pak budou prokládány hudebními show natočenými ZDF, kterými provede známý publicista a recenzent Markus Kavka.

zdf.kultur – Woche 1/2013

Rodinně laděné svátky na ZDF a Das Erste (ARD)

Budete-li chtít trávit svátky ve znamení rodinné pohody a zároveň jste němčináři, můžete dát přednost některému z filmů, které nabídne především veřejnoprávní televize ZDF. Ta odvysílá i několik filmů pro děti a všechny budou ve vysokém rozlišení obrazu (HD). To se bude týkat například dvojice Pippi dlouhá punčocha (24. prosince ve 12:35) a Pippi v zemi Tuka-Tuka (26. prosince v 8:15). Pro dospělé je pak připravena dvojice filmů o Bridget Jonesové v hlavní roli s Renée Zellweger (31. prosince ve 14:20 a 1. ledna v 15:10; oba ZDF). I letos uvidí diváci na Štědrý den na Das Erste Tři oříšky pro Popelku v HD. Připraveny jsou na 11:10. Tato kopie není na našem trhu vůbec k dispozici!!!

Das Erste – programové schéma od 24. do 30 prosince 2012

Také hlavní kanál ZDF udělá částečně radost hudebním fanouškům. Tentokrát budou věnovány především těm, kteří dávají přednost sváteční pohodě. Vánoční koncerty se budou vysílat na Štědrý den v 17 a 18 hodin, a poté ještě ve 22:30, kdy jsou připraveny chorálové zpěvy z kostelů. Křesťanskou vánoční hudbu mohou diváci naladit i o den později v 10:45. V poledne je pak připravena klasická sváteční bohoslužba Urbi et Orbi (Městu a světu). Tu ale svým divákům nabídne i Česká televize. Ani letos nebudou diváci ochuzeni o novoroční koncert Vídeňské filharmonie. Ten bude snímán nejen ve vysokém rozlišení, ale navíc i s prostorovým zvukem 5.1. Připraven je na 11:15.

Programové schéma ZDF od 22. do 28. prosince 2012

Ve znamení hudby se ponese na ZDF i loučení s rokem 2012 a přivítání toho nového. Svůj silvestrovský program nazval tento veřejnoprávní kanál „Willkommen 2013“. Proč by ho měl sledovat právě český divák? Třeba proto, že si do něho ZDF pozvala známou Velšanku Bonnie Tyler. Po půlnoci pak stanice zavzpomíná na největší hity let osmdesátých v rámci bloku „Die ZDF-Kultnacht – Die größten Hits der 80er“. Za zmínku stojí hned několik interpretů – Whitney Houston, a-ha, Tina Turner, ABBA, Phil Collins, Kim Wilde, Kajagoogoo, Nena, Pet Shop Boys, Falco, Depeche Mode a mnozí další. Kultovní noc bude pokračovat ve tři hodiny největšími hity Abby. Oba pořady poběží ve formátu 4:3.

Programové schéma ZDF od 29. prosince 2012 do 4. ledna 2013

Tipy C

Vánoce na britských stanicích

Programové schéma britských veřejnoprávních a komerčních stanic je pro českého diváka poměrně sázkou do loterie. Může se totiž snadno stát, že možnost příjmu těchto atraktivních programů skončí už v horizontu několika dní. Jak jsme již naše čtenáře informovali, programy BBC, ITV, Channel 4, Channel 5 a další čeká přechod na satelit Astra 2F, jehož příjem s parabolou běžných rozměrů nebude nad českým územím možné realizovat. Zároveň by byla škoda, kdybychom vás o programová schéma ochudili. Channel 4 jsme do výčtu nezařadili, protože přehled svátečních filmů ještě nezkompletoval.

Podobně jako Česká televize také BBC chystá speciál svého originálu StarDance, kterým je Strictly Come Dancing. Připraveny jsou například speciály Call The Midwife nebo Doctor Who. Připraven je i speciál, který se ohlédne za olympijským rokem. Právě Velká Británie byla letos pořadatelem letních OH. Ty se konaly v Londýně. Komerční skupina ITV připravila snímky, jako například Happy Feet, Královna, Polární express, Harry Potter a Tajemná komnata nebo Garfield 2. Kompletní programové schéma je k vidění tady. Bližší informace k veřejnoprávní BBC si můžete prostudovat na jejím webu.

Sváteční programový průvodce – kanály pod hlavičkou Channel 5

Budete o vánočních svátcích a na Nový rok sledovat i zahraniční stanice?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).