Hlavní navigace

Jaromír Novák zůstává v čele ČTÚ. Schválila ho vláda

27. 4. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: ČTÚ
Rada ČTÚ šéfa měnit nemusí. Ministr průmyslu navrhl na vládě jako svého kandidáta stávajícího předsedu. A prošel.

Navazoval na éru Pavla Dvořáka, která končila první zpackanou aukcí frekvencí. Šestatřicetiletý právník vede radu už tři roky. A bude v tom pokračovat. 

Novák byl do Rady ČTÚ jmenován na podzim roku 2012, kdy v ní nahradil bývalého poslance za ODS Zdeňka Švrčka. Na jeho místo přitom původně navrhoval ministr Martin Kuba nynějšího ministra spravedlnosti Roberta Pelikána. Jeho kandidatura ale neprošla. Novák se navíc o půl roku později stal předsedou

Novák se zaměřil na ochranu spotřebitele a za jeho vedení se úřad pouštěl do dosud nevídaných akcí. Před Vánoci třeba operátorům připravil dárek v podobě spotřebitelského semaforu. Ten by měl monitorovat férovost smluv. Není nic neobvyklého, když také ČTÚ sjíždí a zapojuje se do diskusí na operátorských stránkách, kde se řeší problémy zákazníků. 

MMF24

„Jsem rád, že budu moci dokončit projekty, které tu na nás čekají. Ať už to je aukce kmitočtů v pásmu 3,7 GHz, historicky první mapování NGA přípojek na adresní místa nebo úkoly vedoucí ke zjednodušení výstavby broadbandových sítí,“ komentuje pro Lupa.cz znovuzvolení Novák.  

Během letošního roku se totiž chystají i další aukce frekvencí. Jedna z nich probíhá zrovna dnes a další, frekvence v pásmu 3,6 až 3,8 GHz pro rychlý internet, by se měla ještě rozjet. Pro další období čeká staronového předsedu především problematika přechodu na DVB-T2. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).